Eigenschappen Fokkers Puppen Training Fotoboek Exposities Home Gastenboek  

Raskenmerken: Draadhaar - Gladhaar | Karakter | Vachtverzorging | Geschiedenis: Draadhaar - Gladhaar

 


 

 
Karakter
 

 

 

De Foxterrier is door de jaren heen iets gemoedelijker geworden. Maar zo gauw als hun jachtinstinct opgewekt wordt dan zie je de oude vlam weer bovenkomen. Het karakter kun je het best omschrijven als: eigenwijs, vrolijk, nieuwsgierig, een enorm doorzettingsvermogen, snelheid, leergierig, onafhankelijk, zelfbewust en voortdurend op de loer om te gaan jagen op ongedierte.

De Foxterrier denkt vaak dat de hele wereld om hem draait. Met zijn innemende blik en de vrolijke manier van lopen, wil men dat nog wel eens vergeten.

De Foxterrier wil graag de baas spelen in en buiten het huis. Ze zijn ontzettend attent op alles wat er in hun omgeving gebeurt. Hij schroomt geen vechtpartij, integendeel hij lokt graag en met overgave vechtpartijtjes uit. Zijn pittige, zelfbewust hoge houding roept even vaak de strijdlust van andere honden op en zonder enige schroom gaat hij zo'n uitdaging graag aan. De Foxterrier is natuurlijk niet alleen maar een snel te provoceren hond, hij heeft ook een enorme onderzoekingsdrift en bergen energie. Als men de Foxterrier een uitlaatklep geeft voor zijn energie dan leid je juist dat strijdlustige in juiste banen.

De Foxterrier zal lange wandelingen en veel afleiding in de vorm van moderne hondensport, zoals gehoorzaamheid, obedience, flyball en behendigheid zeer waarderen. Zo kan men ook zijn intelligente en heldere geest bezighouden en daardoor zijn temperamentvolle karakter stroomlijnen. Wanneer men de Foxterrier geen uitdagingen geeft kunnen ze ontaarden in nerveuse, agressieve en prikkelbare Foxen. De uitdagingen kunnen variëren van: naast de fiets rennen, trainen (behendigheid, flyball, gehoorzaamheid, breitensport etc.,) veel spelen, lange wandelingen en veel doen in huis.

Als je als eigenaar zijn karakter op de juiste waarde weet te schatten en kalm en bedaard, maar wel zelfverzekerd zijn opvoeding ter hand neemt dan heb je een fantastische Foxterrier als kameraad.