Eigenschappen Fokkers Puppen Training Fotoboek Exposities Home Gastenboek  

Exposities

 


 

 
Exposities
 

 

 

Resultaten


Voor exposities zie www.kennelclub.nl of www.fci.be.


Crufts 2006

Medio maart ben ik naar Crufts 2006 in Birmingham Engeland geweest. Hierbij een verslag van deze groots(t)e hondenshow: Zowel bij de draadharen als bij de gladharen zagen we veel buitenlandse inschrijvingen, veel Europese en Amerikaanse exposanten hadden de oversteek gemaakt en waren aanwezig met hun mooiste honden. Bij de draadharen waren er 52 inschrijvingen onder keurmeester mr. G. Flykt-Pedersen, en de gladharen, gekeurd door mrs. FA Somerfield, hadden zelfs 94 inschrijvingen!! De publieke belangstelling bij de foxenring was weer zeer groot, op sommige momenten stond men 4 rijen dik. Het reserve bij de draadhaar teven ging tussen Edith van Weersch (NL) met Daydream van Foliny Home en de Nederlands/Belgische Dieny DeMunter met Daredevil van Foliny Home. Deze laatste kreeg het reserve toegewezen. De uiteindelijke BOB van de draadharen CH El-Rays Snowtaire Iceni Payback eig. Decker en Davies wachtte nog een fantastisch weekeinde, want naast de groepsoverwinning behaalde deze teef op zondag het reserve BIS!! Een typische draadhaar teef met veel stijl, en wat een uitstraling en attitude! En natuurlijk tot in perfectie getrimd en geshowd door Andrew Westwood. Bij de gladharen bleek dat de buitenlandse exposanten, naar mijn mening, het kwaliteitsniveau omhoog haalden. De keurmeester maakte enkele verrassende keuzes, zowel bij de reuen, als bij de teven. De Amerikaanse winnaar van vorig jaar, tevens Top Terrier ’05 in Engeland, zat dit jaar zelfs niet bij de toppers van zijn klas. Waarschijnlijk was deze show voor hem net een show teveel. Het kwam voor de vele omstanders bij de ring als een verrassing dat de teef CH. Sufredon Spectre eig. Laws uiteindelijk BOB werd.


Foto: BOB en res. BIS van Crufts 2006 en CH El-Rays Snowtaire Iceni Payback eig. Decker en Davies.


In Luxemburg is de draadhaar teef Daydream van Foliny Home van Edith van Weersch reserve beste teef geworden. De gladhaar reu van Mieke Manders, kamp.Cheerio van de Donderhof werd als eerste geplaatst in zijn klas. Van ondergetekende werden de gladhaar teef kamp. Glamorgan’s Gemini Luxemburgs en Int. kampioen en beste teef en Gladhaar reu Glamorgan’s Jumping Jack Flash werd reserve beste reu. Tot zover de diverse buitenlandse showresultaten.. Mijn felicitaties aan alle winnaars! Mocht u ook bijzondere resultaten behaald hebben, of nieuws hebben wat u met de lezers wil delen, neem dan contact op met ondergetekende. Esther Bastiani – aan’t Goor, foxterrier@foxterrier.nl

Uitslagen Crufts Foxterriers :

Foxterrier Draadhaar
Reuen: CC Cassarnon Eros At Bodarra eig. Lappin (GB). RES CC Ash Grove Highwaystar eig. ?strøm (SE).

Teven: CC BOB GROUP 1 RESERVE BIS, AM CH El-Rays Snowtaire Iceni Payback eig. Decker en Davies. RES CC Daredevil van Foliny Home eig. De Munter Uiterwijk (BE).

Beste Puppy (teef) Travella Show Stopper eig. Allen en Browne-Cole(GB).

Foxterrier Gladhaar
Reuen: CC AM CH. Bluestone Hold All Tickets eig. Tobin en Vaudo (USA). RES CC CH. Gaybryl Gaelic Knight eig. Gabriel (GB).

Teven: CC en BOB CH. Sufredon Spectre eig. Laws (GB). RES CC Dobelands Frosty Beginings eig. Burgess (GB).

Beste puppy: (reu) Burnbrigg Battlecry eig. McShane (GB).

 

foto's en tekst : Esther Bastiani – aan’t Goor, glamorgans@foxterrier.nl

 

Kampioenschapsclubmatch Foxterrier

 

Zondag 23 april werd de kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Foxterrier Club georganiseerd in Zetten. Dit keer met een extra feestelijk tintje ter ere van het 90- jarig jubileum van de NFC. Voor iedere deelnemer was er een gratis lunch, en vooral voor de tombola waren er prachtige prijzen beschikbaar gesteld.

Het keurmeesters echtpaar de heer en mevrouw Möhrke, fokkers van de bekende “Bismarckquelle” foxterriers uit Duitsland, waren uitgenodigd deze dag zo’n 22 gladharen en 37 draadharen te keuren. De gladharen werden gekeurd door mevr. E. Möhrke en de draadharen door dhr. A. Möhrke. Beste puppy in show werd de gladhaar reu Glamorgan’s Opera van mevr. M.E. Bastiani- aan ’t Goor.

 BIS, beste draadhaar, en ook Clubwinnaar werd de teef Daydream van Foliny Home van mevr. E. v.Weersch, deze teef was ingeschreven in de openklasse. Beste draadhaar reu werd vanuit de kampioensklasse Kamp. Gitano v. Westerberg van mevr. D. Kantelberg uit België. Het Res CAC bij de teven werd gewonnen door de jeugd teef Warnell’s Samantha Fox van dhr. H. v. Weersch. Reserve bij de reuen was ook voor een jeugd hond; Warnell’s The Deerhunter van dhr. en mevr. De Munter – Uiterwijk uit België.

RBIS, beste gladhaar en Clubwinnaar werd de reu Belfox Eleazar van dhr. L Detry uit België, deze hond was ingeschreven in de jeugdklasse. Beste gladhaar teef werd Belfox Elite van mevr. M.E. Bastiani - aan ’t Goor, ook deze teef was ingeschreven in de jeugdklasse. Het reserve CAC bij de reuen was voor de in de fokkersklasse ingeschreven Chatman van de Kleine Zandschulp van mevr. A. v. Kooten- Beusichem. Het Res. CAC bij de teven was voor de in de openklasse ingeschreven Yenta v.d. Bismarckquelle van dhr. O. Gothe uit Duitsland.

De conclusie mag luiden dat de jeugd honden prima prestaties geleverd hebben, dit belooft wat voor de toekomst! Veel succes was ook voor onze Belgische collega’s op deze show, helaas konden enkele van onze Nederlandse fokkers/exposanten deze dag niet aanwezig zijn.

Er was nog wel een punt van kritiek van de overigens prima ambterende keurmeesters, vooral wat betreft het trimwerk van enkele draadharen. Volgens dhr. Möhrke mocht er voor deze kampioenschapsclubmatch door enige exposanten meer aandacht besteed worden aan het in goede trim verschijnen van hun foxterrier. Door de NFC waren er enkele drukbezochte trimdagen georganiseerd, onder leiding van ervaren trimmers/-sters, speciaal voor de mensen die het showtoilet nog niet helemaal beheersen. Blijkbaar had niet elke exposant hier aan deelgenomen. De draadhaar is toch bij uitstek een ras wat er op een show piekfijn uit hoort te zien!

 

Esther Bastiani – aan’t Goor, glamorgans@foxterrier.nl
 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

  


 

 


Foto's van Yvonne van Ooijen, bewerkt door A. Bastiani.