Eigenschappen Fokkers Puppen Training Fotoboek Exposities Home Gastenboek  

Fokkers | Introductie | fases bij de fokker | fases bij de eigenaar

 


 

 
Introductie
 

 

 

Als je een pup zo goed mogelijk wilt begeleiden moet je weten wat er gebeurt voordat de pup bij jouw in huis komt. Zo is het ook mogelijk een wel overwogen keuze te maken waar je je pup koopt. Ook is het heel belangrijk om het werk wat de fokker heeft gedaan voor te zetten. Het is namelijk niet alleen belangrijk wat een fokker met zijn puppies doet maar het is net zo belangrijk om de socialisatie voor te zetten. Hoe goed de fokker ook zijn pups socialiseert, als de nieuwe eigenaar niks meer aan het socialiseren doet, treedt er bij de hond desocialisatie op.
De pup wordt bij de fokker geboren en vanaf die tijd komt de pup in verschillende fases terecht. Lees ze eens rustig door, dan begrijp je meer wat er met een pup gebeurt als deze niet bij een fokker wordt gehaald waar tijd en aandacht aan alle levensfases van de pup wordt geschonken.
Tijdens de socialisatie fase komt de pup bij de nieuwe eigenaar. Na de socialisatiefase gaat de pup de angstfase in.

Het is dan ook heel belangrijk om met de pup naar een goede puppenklaste gaan. Bekijk eens de site over de puppenklas, zodoende weet je al snel of je bij een goede of slechte klas zit.